EN TR RU
Meyve Sebze Satarak 200 Şirketin Arasına Girdi
60 yılı aşkın süredir meyve-sebze sektöründe olan Çekok Gıda, bu ürünlerin ithalatı, ihracatı ve yurtiçi toptan ticareti alanında faaliyet gösteriyor. Adapazarı, Niğde, Mersin ve Antalya’daki çiftliklerinde ürün yetiştiren şirketin beş ilde de fabrikaları var. Türkiye’nin en büyük 200 şirketi arasında yer alan Çekok Gıda, bu yılın sonunda 720 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye, coğrafi konumu, üretime uygun verimli ve geniş tarım alanları, değişik bölgelerin ekolojik farklılıkları sayesinde meyve ve sebzelerin iyi koşullarda ve kaliteli olarak yetişebildiği nadir ülkelerden biri. Toplam 24 milyon hektarlık tarım alanının yüzde 3,4’lük kısmında sebze, yüzde 13,5’lik kısmında ise meyve tarımı yapılıyor.

50 milyon tona yakın meyve-sebze üretimi olan Türkiye, dünya sebze üretiminde dördüncü, meyve üretiminde ise sekizinci sırada yer alıyor. Sera varlığı açısından da 30 bin hektar ile Avrupa’da ikinci sırada.

Temelleri 1953 yılında Bekir Çekok tarafından Mersin’de atılan Çekok Gıda, Türkiye’nin bu potansiyelini çok iyi değerlendiren şirketler arasında yer alıyor. Taze meyve-sebze ithalatı, ihracatı ve yurtiçi toptan ticareti alanında faaliyet gösteren şirket, İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunu sıraladığı ‘İSO 500’ listesinde geçen yıl 208’inci olmuştu.

Bu yıl ise 582 milyon TL’lik cirosuyla 180’inci-liğe yükseldi. Ekonomist Dergisi olarak her yıl hazırladığımız ‘Anadolu 500’ araştırmasında da her yıl üst sıralara yükselen Çekok’un bu yılki ciro hedefi 720 milyon TL. Geçen yılki 20,6 milyon dolarlık ihracat rakamını bu yıl 25 milyon dolara çıkarmayı planladıklarını söyleyen Çekok Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Çekok, “Bu yılki ihracatımızda Rusya ile olan durum belirleyici olacak.


Haber Linki

 

Çekok Katalog 2023 ürün
kataloğumuz
Kataloğu görüntüleyin
© 2023 Cekok - Tüm Hakkı Saklıdır.